Kikkererwten brownies

Say what??!! Kikkererwten in je brownies??? Ja! En daar proef je dus he-le-maal niets van! En ondertussen heb je wel alle fijne voordelen van de kikkererwten (vezels, vitamines, mineralen… je kent het wel), en een stuk minder koolhydraten en ongezonde vetten.
Ik bakte de brownies als postworkout traktatie voor mijn obstacle run trainingsgroepje. De training was pittig en nat en deze traktatie hadden we dik verdiend!
En lekker dat ze zijn!! Man, oh man. Deze wil je, workout of geen workout. Dat er kikkererwten in zaten, vertelde ik pas toen ze op waren. Alom verbaasde gezichten en wat fronsende wenkbrauwen hier en daar, maar een tweede stuk ging er prima achteraan. Goedgekeurd dus!
Met de kikkererwten, walnoten, eieren en toegevoegde choco-kokos proteïnepoeder in deze brownies waren onze macro’s in ieder geval weer helemaal ✅ .

Ingrediënten voor 18 flinke stukken:
– 325 gr kikkererwten (uitgelekt)
– 200 gr dadels (ontpit)
– 3 el water
– 4 eieren
– 60 gr kokosolie
– 5 el agavesiroop
– 3 scheppen choco coco proteïnepoeder
– 3 royale el cacaopoeder (ca.40 gr) 
– 1 el kaneel
– 1/2 zakje bakpoeder
– snufje zout 
– 115 gr ongezouten walnoten

How to: 
– Verwarm de oven voor tot 180 graden.
– Smelt de kokosolie au bain marie.
– Doe de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten samen met de eieren in een beslagkom en pureer met een staafmixer.
– Knip de dadels in stukjes en voeg toe.
– Voeg water, kokosolie en agavesiroop toe en pureer opnieuw.
– Voeg het proteïnepoeder, cacao, kaneel, zout en bakpoeder toe en meng het beslag met een spatel goed door.
– Hak de walnoten grof en roer deze voorzichtig door het beslag.
– Bekleed je bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Verdeel het beslag met een spatel gelijkmatig in de vorm.
– Bak de brownies in 35-40 min. op 180 gr.

Voedingswaarden per brownie (o.b.v. 18 porties en bij benadering):
– 176 kcal
– 16 gr koolhydraten
– 8 gr vetten
– 6 gr eiwitten



Leave a Comment