Zomerse kip kerrie rijstsalade

Deze heerlijke kip-kerrie-rijstsalade heeft geen filter nodig! Ik maakte hem ‘s middags al zodat alles goed kon afkoelen en de smaken goed konden blenden. En vanavond konden we zo aan tafel. Lekker zomers!

How to (voor 2-3p):
– Kook 125 gr gele rijst @lassie_official beetgaar. Niet te lang laten koken, een beetje bite is lekkerder in je salade. Als de rijst klaar is het overtollig vocht afgieten en de rijst laten afkoelen.
– Snij 250 kipfilet in stukjes. Marineer in 1 el olijfolie en 1 el kerriepoeder.
– Fruit 3 teentjes knoflook in een koekenpan en bak de kipfiletstukjes bruin. Laat vervolgens afkoelen.
– Roerbak 1 zak roerbakmix ‘puntpaprika sperzieboon’ (@coopsupermarkt ). Niet te lang; je wilt de groente knapperig houden. Snijd grote stukken groente evt. wat kleiner.
– Doe de rijst, kip en groentemix in een grote schaal.
– Snij 1/2 komkommer en 2-3 stengels bleekselderij klein en voeg deze toe.
– Snij 100 gr Amsterdamse uitjes doormidden en voeg ook deze toe.
– Hussel alles goed door elkaar.
– Meng in bakje 100 gr magere kwark, 20 gr knoflooksaus, 1 el citroensap, 1 el kerriepoeder en royaal zwarte peper. Doe de dressing bij je salade en hussel alles door elkaar.
– Laat je salade tenminste 2 uur afkoelen in de koelkast.
– Strooi voor het serveren 2 el sesamzaadjes over de salade.
VARIATIE TIP: Voor een zoetere variant vervang je de Amsterdamse uitjes door stukjes mango of appel en een handje rozijnen en vervang de sesamzaadjes door wat (ongezouten) cashewnoten.