Superlekker en supermakkelijk. Wat willen we nog meer, right?!
Bovendien glutenvrij, lactosevrij en vegan, dus iedereen kan mee-eten.
Ik gebruikte lekker makkelijk een kant en klare mix van stukjes abrikoos en dadel en een zadenmix van AH. Andere combinaties van pitten, zaden of noten werken ook prima. Je kunt er lekker op los variëren.
Ingrediënten:
– 200 gr havermout (AH Vrij van gluten)
– 100 gr gebroken lijnzaad
– 15 gr psyliumvezels (Peaks’)
– 100 gr zadenmix (AH Verrijkers)
– 100 gr abrikozen en dadelstukjes (Natural Happiness)
– snuf (Keltisch zee)zout
– 350 ml water
How to:
– Doe alle droge ingrediënten in een mengkom
– Voeg het water toe en meng alles door elkaar
– Schep je beslag in een ingevette muffinvorm of in een groter bakblik, druk lichtjes aan.
– Bak je brood(jes) in ca. 35-45 min. in een voorverwarmde over (175 graden). Kleine broodjes iets korter bakken, groot brood wat langer.
– Ze zijn vers uit de oven het allerlekkerst, geen beleg nodig. Mocht je ze toch nóg lekkerder willen maken: een lik abrikozenjam of wat vijgenspread erop is super.
Voedingswaarden per broodje (o.b.v. 12 stuks en bij benadering):
– 175 kcal
– 19,3 gr koolhydraten
– 7,6 gr vetten
– 5,5 gr eiwitten