Appel courgette ontbijttaartje

Een heerlijk appeltaartje helemaal voor jou alleen! Klinkt dat goed of klinkt dat goed?! Ik maakte dit gezonde appeltaartje en voegde royaal courgette toe voor de extra vezels en vitamines. Proef je niets van, maar wel weer gelijk 150 gr groente bij je ontbijt. Maakt het een heel verantwoord ontbijt, toch?!
Het is niet echt een licht of low cal ontbijt geworden, maar doordat hij goed vult en je voor langere tijd een verzadigd gevoel geeft, heb je geen snack-trek halverwege de ochtend. Dus dat compenseert. Of je maakt er gewoon een brunchtaartje van 🙂

Ingrediënten:
– 150 gr verse en rauwe courgette
– 1 medium appel (ca. 120 gr)
– 35 gr havermout
– 20 gr (zelfrijzend) amandelmeel (Koopmans)
– 50 gr magere kwark
– 1 tl kaneel
– 1 dosis flav drops toffee (My Protein)
– 10 gr proteïnepoeder in vanillesmaak
– 1/2 el (20 gr) abrikozenjam (Zonnatura)
– 10 gr amandelschaafsel
– klein snufje zout

How to:
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Rasp de courgette en doe dit in een mengkom.
– Snij een appel in 4-en. Snipper 3/4 appel en voeg deze bij de courgette. Snij het 4e stuk appel in dunne schijfjes en leg even apart.
– Voeg de havermout, kaneel, abrikozenjam, proteïnepoeder, amandelmeel, zout, kwark en het ei bij het courgette-appel mengsel. Meng alles goed met een vork,
– Voeg evt. een klein beetje flav drops toffee smaak toe. Dit maakt je taartje straks iets zoeter. Niet te veel! Het is maar een klein taartje en anders proef je alleen nog maar toffee.
– Roer 3/4 van het amandelschaafsel door je beslag.
– Leg een velletje bakpapier in een ovenbestendig schaaltje of mini-bakvorm en vet de randen goed in (of leg hier ook bakpapier langs).
– Schep je beslag in de bakvorm/overschaaltje.
– Leg de schijfjes appel erop en strooi het resterende amandelschaafsel erover.
– Bak je taartje in ca.30-35 min. gaar.
– What a breakfast!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 541 kcal
– 57,0 gr koolhydraten
– 18,4 gr vetten
– 32,5 gr eiwitten