Appel mango cakejes

Want Sundays are for baking! Wat?! Tijdens lock down en thuiswerk periodes zijn all days for baking! Kan namelijk gewoon tussen de bedrijven door. De oven doet het werk en jij hebt een lekker vers (en redelijk gezond, nou ja, in ieder geval niet ongezond) cakeje bij je koffie of thee!
Met mango, dus we keuren het gewoon ook goed als ‘fruitpauze-snack’ .

Met een pak glutenvrije cakemix tover je in een half uurtje deze heerlijke cakejes op tafel. Nou ben ik niet zo van braaf het recept op het pak volgen, dus ik gaf er fijn mijn eigen draai aan:
In plaats van de 225 gr margarine, zoals het pak aangeeft, gebruikte ik 125 gr appelmoes met 0% suiker en 125 gr magere kwark. Dit scheelt je (uitgaande van 20 cakejes) 80 kcal per cakeje! !Da’s nogal de moeite! En door de kwark en appelmoes worden de cakejes lekker smeuig. Bovendien ging er een hele mango door het beslag. Mmmmm. Ik zou zeggen: neem er gewoon nog eentje!

How to (voor 20 cakejes):
– Doe de cakemix (AH Vrij van Gluten, 450 gr) in een flinke mengkom
– Voeg toe:
– 4 eieren
– 1/2 zakje bakpoeder
– 125 gr magere kwark
– 125 gr appelmoes 0%
Let op: de margarine die op het pak staat voeg je dus NIET toe!!
– Roer alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
– Schil een mango (tip: met een dunschiller gaat dit heel eenvoudig), snij het vruchtvlees van de pit en snij de mango vervolgens in heel kleine stukjes.
– Meng de mangostukjes door je beslag.
– Schep het beslag nu in muffinvormpjes en bak je cakejes in ca. 25 min. op 175 graden.
Tip, omdat er geen boter in het beslag zit: als je een mini beetje bakspray in je vormpjes sprayt voordat het beslag erin gaat, komen de cakejes later eenvoudig los van het papiertje.
-Heerlijk met een flinke lepel kokoskwark. Enjoy!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 119 kcal
– 21,8 gr koolhydraten
– 1,8 gr vetten
– 2,2 gr eiwitten