En niet zomaar appelcake, nee, appelcake met zulke fijne macro’s dat je gewoon nóg een stuk kunt pakken.
Ik gebruikte de kant-en-klare cakemix van AH Vrij van gluten, maar in plaats van margarine gebruikte ik appelmoes 0%suiker en magere kwark. Op basis van 10 stukken cake scheelt je dit 149 kcal per stukje (1490 kcal verschil op de totale cake!). Oftewel: meer cake voor jou!
Appelsnippers door het beslag én appel on top. Yum!
Het állerlekkerste is hij vers en nog een beetje warm uit de oven. De hele cake was hier in no time op.
Ingrediënten:
– 1 pak bakmix Vrij van gluten (@albertheijn) of een andere (gv) cakemix
– 120 gr appelmoes 0% suiker (@hakgroenten )
– 150 gr magere kwark
– 4 eieren
– 2 kleine appeltjes
– koek- & speculaaskruiden (of kaneel)
– flav’ drops vanille (@myproteinnl ) (of verse vanille of wat vanille-extract)
How to:
– Verwarm de oven voor tot 175 graden.
– Meng de cakemix met de kwark, de appelmoes en de eieren.
– De margarine (zoals op het pak cakemix staat) voeg je dus níet toe!
– Snipper een appel en roer deze door het beslag.
– Voeg 1 tl koek- & speculaaskruiden en een shot flav’ drops vanille toe en meng alles goed.
– Klem een stuk bakpapier op de bodem van een bakblik en vouw ook een rand bakpapier langs de randen.
– Giet het beslag in de vorm.
– Snij de tweede appel in dunne schijfjes en leg deze op het beslag.
– Nog een snuf koek- & speculaaskruiden erover.
– Op het pak staat 50-60 min baktijd, maar ik bakte hem in 35 min op 175 gr gaar. Afhankelijk van je bakvorm en je oven. Let dus vooral ook zelf op wanneer je cake mooi goudbruin is.
– Na het bakken de cake uit de vorm halen en het bakpapier verwijderen.
– Ik sneed hem in 10 flinke stukken. (Je haalt er ook met gemak 15 stukken uit.)
Voedingswaarden per 1/10 cake (bij benadering):
– 255 kcal
– 44,1 gr koolhydraten
– 5,2 gr vetten
– 8,3 gr eiwitten