Banoffee Bloemkool Breakfast

Zo had je je BBB vast nog nooit! Heerlijk (overnight) ontbijtrecept met de geweldige banoffee (banaan+coffee) smaak en bloemkool in de hoofdrol.
Speciaal voor de Community & Wellbeing week van Breda University of Applied Sciences maakte ik een video How to van dit recept.

Word lid van team #veggiesforbreakfast en laat me weten hoe je het ontbijtje vond!

Ingrediënten:
– 150 gr rauwe bloemkool
– 1 rijpe banaan (hoe rijper de banaan, hoe zoeter je ontbijtje. Bruine bananen zijn perfect).
– 150 ml ongezoete amandelmelk
– 1/2 el oploskoffie-poeder
– 25 gr havermout
– 20 gr proteïnepoeder vanillesmaak (MyVegan)
– 1 el kokosschaafsel of geraspte kokos.

How to:
– Snij de bloemkool fijn met een groot met (of gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst).
– Snij de banaan in stukjes, prak deze met een vork en meng door de bloemkool.
– Voeg de amandelmelk, havermout, proteïnepoeder en koffiepoeder toe en roer alles goed door elkaar.
– Optioneel: als je van zoet houdt (en je banaan is niet superrijp) kun je evt. een beetje vanillesuiker of een caloriearme zoetstof toevoegen.
– Schep het mengsel in een potje of bakje, sluit deze af en zet het een nachtje in de koelkast. De smaken kunnen zo goed mengen, plus in de ochtend heb je in no time je ontbijt klaar staan.
– Roer je ontbijt ’s ochtends nog even door en voeg het kokosschaafsel toe.
– Geniet ervan!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 341 kcal
– 42,4 gr koolhydraten
– 7,7 gr vetten
– 21,3 gr eiwitten