Banoffee oats met wortel

Banoffee vind ik toch wel een van de briljantste maakontdekkingen van de afgelopen jaren. Ik kende de banoffee proteïnepoeders al, maar kom ook gewoon in de supermarkt deze smaak steeds vaker tegen, zoals in kwark, repen en dit jaar zag ik zelfs kruidnoten en paaseitjes met banoffee-smaak. En dat begrijp ik heel goed! Want mán, wat is dat lekker!! Zoet door de banaan en een tikje bitter en ‘volwassen’ door de koffie. Goud! Gelukkig kun je dit ook thuis prima zelf maken in ontbijtjes of bijvoorbeeld in bananenbrood of muffins.
Hieronder het recept voor een gezonde ontbijtvariant in deze heerlijke smaak.

Ingrediënten: 
– 1 grote winterwortel 
– 1 banaan 
– 200 ml ongezoete sojamelk
– 25 gr havermout
– 8 gr lijnzaad
– 15 gr proteïnepoeder ice coffee (Body & Fit shop). Als je dit niet hebt kun je ook proteïnepoeder in vanillesmaak gebruiken of ½ zakje vanillesuiker aan je recept toevoegen (let op: de voedingswaarden veranderen dan wel!).
–  1 portie oploskoffie-poeder

How to:
– Rasp de wortel en snij en prak de banaan.  
– Meng met de sojamelk en het proteïnepoeder en voeg de wortel en de banaan toe.
– Wil je je ontbijtje smooth, mix het dan even kort in de blender. Hou je net zoals ik van een wat steviger ontbijt, dan meng je het met een vork. 
– Voeg de havermout en lijnzaad toe en roer nogmaals goed door. 
– Dek je bakje en zet het voor een nachtje in de koelkast.
– ’s Ochtends even doorroeren en klaar is je eigen banoffee traktatie! 
– P.s. Dit ontbijtje is ook warm erg lekker. Dan komt het zoete van de banaan nog meer tot zijn recht. Even kort in de magnetron, of klaarmaken zoals hierboven, maar dan op een pannetje op laag vuur.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 403 kcal 
– 56,5 gr koolhydraten
– 7,0 gr vetten 
– 26,8 gr eiwitten

Leave a Comment