Bietjes-chia-kersenkwark

Hou je van kleur in je ontbijt (wie niet!), dan zijn bietjes altijd een fijne keuze. Bovendien een echte powergroente, want rode bieten bevatten o.a. veel vitamine A, B11, C, foliumzuur en de mineralen mangaan, ijzer, koper, calcium, kalium en magnesium.

Wat doen die bietjes nu zoal voor je: Google says:
1. Ontstekingsremmend.
2. Ontgiften je lichaam.
3. Verbeteren de spijsvertering.
4. Verlagen de bloeddruk.
5. Verbetert de doorbloeding van de hersenen.
6. Vermindert risico op hart- en vaatziekten.
7. Verbetert sportprestaties*
8. Goed voor je immuunsysteem.

* Het in bietjes aanwezige nitraat, door je lichaam omgezet in nitriet, helpt je bloedvaten te verwijden waardoor er meer zuurstof naar de spieren kan gaan en je spieren efficiënter kunnen werken.

Je hoort wel eens dat te veel nitraat averechts kan werken voor je lichaam. Dit ‘gevaar’ is echter zeer minimaal en het weegt niet op tegen de vele voordelen. Zeker bij het eten van bietjes (i.p.v.enkel bietensap) is de kans op enig negatieve effect nihil. Gewoon lekker eten dus die bietjes!

Ingrediënten:
– 100 gr voorgekookte rode bietjes
– 75 ml ongezoete sojamelk (of andere (plantaardige) melk)
– 10 gr proteïnepoeder in aardbeien-, frambozen- of kersensmaak
– 25 gr chiazaad
– 200 gr Optimel kwark Griekse stijl kers
– 60 gr blauwe bessen (vers of diepvries) (of verse kersen! nog beter!)
– 1 tl lijnzaad

How to voor dit kleurrijke powerontbijtje:
– Meng de voorgekookte bietjes met de (soja)melk in de blender
– Giet je mengsel in een glas en roer het proteïnepoeder en het chiazaad erdoor.
– Dek je glas af en laat de chiapudding enkele uren (of een nachtje) rusten en indikken in de koelkast.
– Schep enkele lepels Optimel kwark Griekse stijl kers op de bietjes-chia pudding.
– Maak af met een goeie handvol blauwe bessen en evt een beetje lijnzaad (voor het ‘spikkel’ effect)
– Enjoy!!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 347 kcal
– 22,8 gr koolhydraten
– 10,3 gr vetten
– 32,4 gr eiwitten