Bloemkool banaan choco havermout bowl


Super simpel, super lekker. Precies zoals we het graag hebben dus! De bloemkool (225 gram!) geeft flink volume aan dit ontbijt, dus een goeie bak vol cauliflower-power voor jou. Heerlijk zacht en romig van smaak en uiteraard weer met die lekkere bloemkool-crunch. En chocola bij je ontbijt…. Tja, dat behoeft geen verdere toelichting, toch? 

Ingrediënten: 
– 225 gr bloemkool 
– 1 banaan
– 20 gr havermout 
– 200 ml ongezoete sojamelk
–  25 gr proteïnepoeder smooth chocolate

How to: 
– Snij met een groot met de bloemkool klein. Je kunt de witte stelen gewoon mee snijden. Of als je wilt: gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst. Nog gemakkelijker. 
– Prak de banaan met een vork.
–  Meng bloemkool, banaan, havermout, proteïnepoeder en sojamelk in een (flinke) schaal. Goed mengen met een vork. 
– Dek je bakje af en zet het voor een nachtje in de koelkast. 
– ’s Ochtends haal je het deksel of het plastic van je bakje en aanvallen maar! 

Voedingswaarden (bij benadering): 
– 424 kcal 
– 52,8 gr koolhydraten
– 7,5 gr vetten
– 33,3 gr eiwitten

Leave a Comment