Hou jij ook zo van ananas? Het maakt dit bakje tot een lekker fris en zomers ontbijtje. Je proeft de zomer!
Uiteraard met een goed portie groente erin verwerkt, dus weer genoeg vezels en goede voedingstoffen om een ochtend op te werken of te sporten.
En die bloemkool? Het voelt de crunch, het knapperige, dat vind ik nou juist zo lekker aan bloemkool in mijn ontbijtjes. Maar echt: he-le-maal geen bloemkoolsmaak! De ananas en de vanillesmaak van het proteïnepoeder zorgen voor een grote zonnige smaakexplosie in je mond!
Ga jij hem proberen? Laat het me weten!
How to:
– Snij 180 gr verse bloemkool fijn met een groot mes, of gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst (echt: wat een uitvinding!)
– Doe de bloemkool in een mengkom en voeg toe:
– 20 gr havermout (je kunt zelf een beetje spelen met de verhouding havermout en bloemkool hier. Ik had wat veel bloemkool, dus deed wat minder havermout)
– 25 gr proteïnepoeder in vanillesmaak (My Vegan)
– 200 ml ongezoete sojamelk of amandelmelk (of een andere (plantaardige) melkvariant)
– 50 gr heel klein gesneden verse ananas
– 15 gr amandelschaafsel
– Meng alles goed door elkaar met een vork. Zorg dat het proteïnepoeder goed oplost in de melk en dat alle bloemkool bedekt is onder een laagje melk.
– Dek je kom af en zet het voor de nacht in de koelkast.
– De volgende ochtend roer je je powerontbijt nog even door. Giet het vervolgens in een leuk schaaltje.
– Leg er nog 50 gr verse ananas op (deze kun je ook al de avond van te voren klaar zetten in een apart bakje, dan ben je ’s ochtends nog sneller klaar!) en strooi er nog een klein beetje amandelschaafsel overheen.
– Breakfast is served!
Voedingswaarden (bij benadering):
– 428 kcal
– 37,9 gr koolhydraten
– 15,5 gr vetten
– 33,2 gr eiwitten