Bloemkool boekweit pindakaas bowl

Een heerlijk en gezond ontbijtje voor de pindakaasfans onder jullie! Warme bloemkool-boekweit-pindakaas pap met rood fruit. Voedzaam, vullend, vol gezond spul en enorm lekker. Ik hou zelf wel van pindakaas, maar het moet niet te dominant zijn. Bovendien: hoewel vol met gezonde vetten, die kcal tikken ook best door natuurlijk. Goed is goed, he. De pindakaassmaak in dit ontbijtje is daarom subtiel en precies goed voor mij. Lekker met de bloemkoolcrunch!

Laat het me weten als je hem probeert!

Ingrediënten:
– 40 gr boekweitkorrels
– 200 ml ongezoete soja- of amandelmelk
– 175 gr verse en rauwe bloemkool
– 15 gr proteïnepoeder in vanillesmaak (@myvegan)
– 20 gr pindakaas
– 75 gr rood fruit (ik gebruikte diepvries zomerfruit van AH)

How to (zie ook deze video!):
– Snij met een groot mes de rauwe bloemkool fijn.
– Verwarm op een laag vuurtje de soja/amandelmelk in een pannetje. Voeg de boekweitkorrels en vanille proteïnepoeder toe.
– Meng alles goed zodat het proteïnepoeder volledig oplost en alle boekweitkorrels onder de melk staan.
– Breng het al roerend tegen het kookpunt aan, maar laat het niet echt doorkoken. Goed blijven roeren anders koekt het aan de bodem vast en/of kookt je melk over!
– Na een minuut of 3 voeg je de pindakaas toe.
– Weer enkele minuten goed blijven roeren zodat alles mengt en de boekweitkorrels zacht worden en er een papje ontstaat.
– Voeg al roerend de fijngehakte bloemkool toe.
– Zet het vuur uit (je wilt geen gekookte bloemkool!) en schep het mengsel om zodat alle bloemkool mengt met de boekweit-pindakaas pap.
– Doe het mengsel in een bakje en voeg het fruit toe.
– Eet smakelijk!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 439 kcal
– 40,5 gr koolhydraten
– 14,9 gr vetten
– 27,0 gr eiwitten