Bloemkool perzikkwark met kaki en pecannoten

Nog een heerlijk bloemkoolontbijtje! Deze keer gemaakt met een Optifit perzik-passievuchten kwarkje (Aldi). Ik ben gek op deze kwarkjes in portieverpakking. Ieder kuipje (ook in aardbeien en frambozensmaak verkrijgbaar) bevat 180 gr kwark, met daarbij maar liefst 22,3 gr eiwitten. Verder erg laag in suikers, wat bij veel andere vruchtenkwark wel anders is, helaas. Ideaal om mee te nemen als tussendoortje of zoals hier als basis voor je ontbijt.

Bloemkool geeft een fijne crunch aan je ontbijt en de zoete kaki matcht perfect bij de kwark. Noten on top en je kunt er weer helemaal tegen!
Dit ontbijtje is (relatief) laag in kcal, maar geeft je de hele ochtend een voldaan gevoel en zit volop goede voedingsstoffen om een ochtendje op te knallen.

How to:
– Hak ca. 150 gr bloemkool fijn met een groot mes (of gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst).
– Doe de bloemkool in een mengkom en voeg 1 kuipje Optifit protein kwark Perzik-Passievrucht toe (Aldi). Meng goed door elkaar.
– Snij een kaki (ik had een grote, ca. 200 gr) in kleine stukjes. Doe 3/4 van de kaki stukjes in een bakje of glazen potje. De rest bewaar je voor de garnering straks.
– Schep de bloemkool-kwarkmix op de kaki.
– Schep de laatste stukjes kaki weer boven op de bloemkool-kwark.
– Maak je ontbijtfeestje compleet met een klein handje pecannoten (10 gr) en 1/2 el lijnzaad.
– En zeg nou zelf: een leuk opgemaakt ontbijtje is toch echt een perfect begin van je dag! Enjoy!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 380 kcal
– 43,7 gr koolhydraten
– 9,4 gr vetten
– 27,5 gr eiwitten