Bloemkool bosvruchten havermout met frambozen en pecannoten

Zie deze foto! Dat wil jij toch ook?! Een bloemkool-bosvruchten havermout ontbijtje met frambozen en pecannoten. Vol met vezels, vitamines en mineralen en al het goeds dat je lichaam nodig heeft voor weer een nieuwe dag. At jij je bloemkool al eens op deze manier? Het geeft naast alle gezondheidsvoordelen ook een heel lekkere crunch aan je bowl, geeft veel volume aan je ontbijt en geeft voor langere tijd een verzadigd gevoel. Bereid het de avond van te voren al voor, dan kun je het ’s ochtends zo lekker uit de koelkast opsmikkelen. Easy peasy, gezond, voedzaam en lekker! 

Ingrediënten:
– 175 gr verse bloemkool of bloemkoolrijst
– 250 ml ongezoete sojamelk
– 25 gr havermout 
– 20 gr proteïnepoeder bosvruchten
– 60 gr frambozen (diepvries of vers) 
– 15 gr peccannoten 

How to: 
– Snij de rauwe bloemkool heel fijn (of gebruik kant-en-klare bloemkoolrijst). De witte steeltjes van de bloemkool kun je gewoon mee snijden. 
– Voeg de sojamelk en het proteïnepoeder toe aan de bloemkool en meng goed met een vork. 
–  Dek je schaaltje af en zet het in de koelkast voor de nacht. Gelijk opeten kan natuurlijk ook, maar door je bowl even te laten rusten trekken de smaken lekker in en dikt je bowl ook iets in. 
–  ’s Ochtends roer je je mengsel nog even door, voeg de frambozen en de noten toe en je dag kan beginnen!

Voedingswaarde (bij benadering): 
– 418 kcal 
– 29,0 gr koolhydraten 
– 18,3 gr vetten 
– 34,6 gr eiwitten

Leave a Comment