Blueberry mugcake met cranberries, sinaasappel en walnoot

Oftewel: Heaven in a mug!

Met het opruimen van mijn kasten – lang leve de lockdown – kwam ik nog een try out pack Slimcake @cleanfoods.nl tegen. Daar kon ik wel wat mee!
De cake zelf is slechts 73 kcal en maak je super eenvoudig door de mix te mengen met een klein beetje water, even in de magnetron en klaar.

Ik bedacht er een ontbijtje mee en omdat ik op 73 kcal de ochtend niet door kom, leukte ik de slimcake wat op. En met de fijne voedingswaarden van die slimcake heb je daar alle ruimte voor!

How to (voor 1-2 porties):
– Met een restje cranberries uit de koelkast en een sinaasappel maakte ik een lekkere compote:
– Cranberries in een pannetje, kleingesneden sinaasappel erbij, evt. een klein beetje water, en kort laten koken (blijven roeren!) tot de cranberries poppen en het geheel indikt.
– De slimcake mix meng je met 50 ml water.
– Roer de cranberries-sinaasappelcompote door de mix.
– Ik voegde nog 10 gr aardbeienproteine toe voor de extra eiwitjes
– Alles goed mengen en het beslag in een ingevette beker scheppen
– Het beslag is (door toevoeging van het fruit) voldoende voor 2 flinke mugcakes, of gebruik een magnetronbestendige schaal(tje) voor 1 grotere cake.
– Zet de beker voor 1:50 min. in de magnetron (iets langere baktijd genomen i.v.m. het fruit = andere samenstelling beslag) (als je een schaaltje gebruikt langere baktijd!)
– Strooi een handje walnoten (20 gr) op je mugcake en
– Tadaaa! : Heaven in a mug

Voedingswaarden voor het hele recept (dus 1-2 mugcakes, incl. walnoten en bij benadering):
– 361 kcal
– 32,5 gr koolhydraten
– 15,4 gr vetten
– 20,0 gr eiwitten