Broodje gebakken zalmfilet

Een broodje hamburger is niet aan mij besteed, maar dit broodje zalmfilet was echt een topper. Gemaakt op de glutenvrije mini baguettes van Jumbo Lekker vrij van Gluten. Glutenvrij brood is altijd wat droog. Het vettige van de zalm loste dit ‘probleem’ mooi op! 🙂

How to:
– Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op het pak afbakbroodjes en bak vervolgens je broodjes in ca. 10 min. af. Eet je niet glutenvrij, dan kun je natuurlijk ook gewoon een lekker vers broodje of stokbrood nemen.
– Wrijf een klein beetje citroensap (van een echte citroen, niet uit zo’n plastic flesje!) over je zalmfilets en bestrooi de zalm met peper, zout en evt. wat peterselie. Laat even rusten. Bak de zalmfilets vervolgens aan weerskanten bruin. In het begin het vuur wat hoger zodat je een lekker knappering korstje krijgt, daarna op lager vuur nog even door laten garen.
– Beleg je broodje met ijsbergsla, plakjes tomaat, plakjes augurk, de zalm natuurlijk, en strooi er nog wat fijngesneden peterselie over.
– Heaven!

Voedingswaarden per broodje (ik at er 2, met dus ook 2 stukken zalm) (bij benadering):
– 444 kcal
– 34,5 gr koolhydraten
– 20,0 gr vetten
– 28,8 gr eiwitten