Carrot mango mugcake

Een mugcake maken is een heel snelle (en lekkere) manier om in een paar minuten een ontbijtcakeje voor jezelf te maken. Door telkens een andere combinatie van groente en/of fruit toe te voegen kun je oneindig veel verschillende mugcakejes maken. Jij roert al je ingrediënten door elkaar en de magnetron doet de rest.

In deze mugcake combineerde ik wortel met mango. Lekker fris! Ik laat het beslag graag grof (wortel geraspt en de mango in stukjes), maar wil je liever een glad beslag dan is de staafmixer je beste vriend. Gezoet met honing en en beetje proteïnepoeder in vanillesmaak en met walnoot en lijnzaad voor de nodige goede vetten.

Eet smakelijk!

How to:
– Rasp een kleine (of halve grote) (winter)wortel.
– Snij 80 gr verse mango heel klein.
– Doe de wortel met 3/4 van de mango in een mengkom.
– Voeg 20 gr havermout, 2 el lijnzaad, 10 gr proteïnepoeder in vanillesmaak (My Vegan), 80 gr magere kwark, 1 el honing (ca. 5 gr) en 1 ei toe. Meng alles goed door elkaar met een vork (of gebruik evt. de staafmixer als je een glad beslag wilt). Als je geen proteïnepoeder hebt, kun je ook een half zakje vanillesuiker of enkele (!! echt maar heel weinig nodig!) druppels flav’drops vanille gebruiken.
– Schep je beslag in een ingevette beker en zet deze voor 4-5 min. in de magnetron. (Baktijd afhankelijk van de sterkte van je magnetron).
– Kiep de bekers om en zet het cakeje (of cakejes) op een bordje.
– Maak af met de resterende mango, enkele (ongezouten) walnoten en een snuf kaneel.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 414 kcal
– 36,9 gr koolhydraten
– 17,4 gr vetten
– 28,6 gr eiwitten