Who says you can’t eat cake for breakfast?! Met deze lekkere carrot mugcake kan dat namelijk prima! Ik at hem als ontbijt, maar hij smaakt goed op ieder moment van de dag natuurlijk. Alle ingrediënten mengen en terwijl jij je aankleedt, doet de magnetron de rest.
How to (1 big mugcake, or just half the amounts if you’re not into big breakfast meals):
– Rasp 80 gr wortels
– Prak een banaan in een bakje en voeg de geraspte wortel toe.
– Schep 200 gr magere kwark bij de wortel-banaan mix en meng goed met een vork.
– Voeg een eitje en een tl kaneel toe, nogmaals goed mengen.
– Vet een flinke beker of klein schaaltje in met wat olie en schep het beslag in de beker, tot ongeveer 3/4 vol.
– Zet je beker in de magnetron voor ca. 5-7 minuten, afhankelijk van de sterkte van je magnetron en de grootte van je beker of bakje. Beetje in de gaten houden dus. Let op, de cake zal wat boven je beker uitkomen. Geeft niets, dat zakt weer terug zodra je de magnetron opent.
– Ping! Breakfast is served!
– Top hem af met wat walnoten of pecannoten en/of dadelsiroop of honing als je wilt.
Voedingswaarden (excl. topping en bij benadering):
– 320 kcal
– 42,9 gr koolhydraten
– 6,6 gr vetten
– 24,8 gr eiwitten