Carrot speculaascake met warme cranberry compote

Trust me: Dit Wil Je!! De geur van speculaasbaksels in huis….. daar krijg ik echt nooit genoeg van. Knus, winters, comfort food pur sang, en: gewoon met een flink portie groente erin!
Cranberries zijn ware vitaminebommetjes die je weerstand op peil houden in barre (nou ja… 12 graden) wintertijden.

How to: cranberry compote:
De compote maak je heel eenvoudig zelf in nog geen 10 min. —>
– Doe 250 gr cranberries in een pannetje met een heel klein laagje water
– Rustig laten koken tot de besjes open poppen.
– Alles prakken, 1 el appelmoes en 1 tl kaneel erdoor roeren en klaar is je compote.
– Ook enorm lekker op vlees of vis trouwens. En in je ontbijtbowl natuurlijk.

How to: carrot speculaascake (voor 6 flinke stukken):
– Rasp 350 gr wortel
– Meng met 150 gr magere kwark en 1 ei
– Meng in een ander bakje:
– 25 gr amandelmeel
– 50 gr havermout
– 25 gr proteïnepoedervanille
– 10 gr koek & speculaaskruiden
– 5 gr kaneel
– 1 zakje bakpoeder
– snuf zout
– Voeg de droge ingrediënten bij de wortel/kwark mix en roer alles goed door elkaar.
– Hak 40 gr walnoten fijn en snij of knip 40 gr (gewelde) dadels in stukjes en spatel beide door je beslag.
– Schep het beslag in een ingevette bakvorm en bak je cake in ca. 45 min. op 175 gr gaar. (Baktijd afhankelijk van de hoogte van je bakvorm en je oven, dus hou het een beetje in de gaten).
– Laat de cake na het bakken een half uurtje op z’n kop uitwasemen en snij hem vervolgens in stukken.
– Heerlijk met de warme compote!

Voedingswaarden (bij benadering):
o.b.v. 6 stukken cake en incl. compote:
– 226 kcal
– 23,9 gr koolhydraten
– 8,9 gr vetten
– 11,5 gr eiwitten