Carrotcake-havermout ontbijttaartje met amandel

Heerlijk winters ontbijttaartje just for you! En met deze ingrediënten kun je gewoon íedere dag beginnen met taart!
De combinatie van wortel, koek & speculaaskruiden, kaneel en amandelen geeft je die winterse knusse vibe. De granaatappelpitjes passen hier met hun frisse zoete smaak perfect bij.
Ga je hem proberen? Ik hoor het graag!

How to:
– Rasp een kleine winterwortel of een paar kleine worteltjes, ca. 110 gram in totaal.
– Doe de wortel in een mengkom en voeg vervolgens toe:
– 50 gr magere kwark
– 1 ei
– 25 gr havermout
– 10 gr proteïnepoeder vanille (My Vegan)
– 1 tl koek & speculaaskruiden
– 0,5 tl kaneel
– snuf zout
– Meng alles goed door elkaar met een vork.
– Schep je beslag in een ingevette (bakspray) of met bakpapier beklede mini-springvorm (of ander ovenbestendig schaaltje).
– Verdeel een klein handje amandelen (ca. 10 gr) op je taartje.
– En bak hem vervolgens in een voorverwarmde oven (175 gr) in ca. 30 min. gaar. Let op: kans op kwijlende huisgenoten, want dit gaat echt heerlijk ruiken!
– Haal je taartje na het bakken uit de vorm en laat enigszins afkoelen.
– Schep 65 gr granaatappelpitjes over je taart en YUM!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 393 kcal
– 36,2 gr koolhydraten
– 14,0 gr vetten
– 26,8 gr eiwitten