Choco courgette mugcake

Een chocolade cakeje bij het ontbijt! Dat is nog eens een goed begin van de dag! En zeker met deze variant, want zoals jullie van mij gewend zijn zit er natuurlijk weer een goed portie groente in verstopt 🙂

Lekker veel vezels dus, waardoor je langer een verzadigd gevoel houd (geen snack cravings halverwege de ochtend!) en een volle chocoladesmaak. En de magnetron doet het werk dus het is ook nog eens zo gemaakt.

How to:
– Rasp 120 gr courgette en doe dit in een mengkom of schaaltje.
– Voeg toe:
– 75 gr Skyr vanille (of vanille kwark)
– 30 gr havermout
– 1 el lijnzaad
– 1 el cacaopoeder
– 20 gr proteïnepoeder smooth chocolate (My Vegan)
– 1 ei
– Meng alles goed door elkaar tot een homogeen beslag.
– Vet een grote beker in met wat olie en schep het beslag hierin.
– Zet de beker voor 5 minuten in de magnetron en klaar is je chocolate courgette cake!
– Schep er wat gemengd fruit bij en geniet van je dag!

Voedingswaarden (incl. fruit) (bij benadering):
– 445 kcal
– 40,4 gr koolhydraten
– 12,8 gr vetten
– 36,0 gr eiwitten