Chocola-frambozen ontbijttaart met courgette

Chocolade-frambozen ontbijttaartje met … courgette!
Ik vond het de hoogste tijd om weer eens een lekker ontbijttaartje voor mezelf te maken. Een dampend warm zacht zoet chocoladetaartje welteverstaan. Wist jij dat courgettes behalve erg lekker ook enorm gezond zijn? Ze zitten ook boordevol goede dingen. Zo zijn courgettes rijk aan mineralen zoals kalium, wat goed is voor het gezond houden van het hart en bloedvaten. Daarnaast bevatten ze ook een goede dosis vitamine B1, B2, B6, B11 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling en immuunsysteem. Courgettes bevatten veel vezels, en bijna geen koolhydraten.
Je maakt dit taartje in slechts 10 minuten. Geweldig toch?! Van die courgette proef je niets, maar wel een goed portie groente + alle bovenstaande voordelen voor jou.

Chocolalalalalaaaaaa!!

Ingrediënten:
– 25 gr havermout
– 100 gr courgette
– 100 gr magere kwark
– 1 ei
– 15 gr proteïnepoeder vanille
– 15 gr cacaopoeder (ik gebruikte de maca & cacao energy booster van Roar Powders)
– 75 gr (diepvries) frambozen
tip: Als je je taartje extra zoet wilt, prak dan een halve banaan en meng dit door de rest van de ingrediënten.

How to:
– Rasp de (rauwe) courgette en meng dit goed met de rest van de ingrediënten. Hou een paar frambozen achter voor de versiering.
– Vet een magnetronbestendig schaaltje in met bakspray of een beetje olie en schep je beslag in het schaaltje. Heb je geen magnetron: in de oven lukt het ook, alleen is je baktijd wat langer (ca. 25-30 min.)
– Bak je taartje in ca. 6 min. in de magnetron
– Leg de laatste frambozen erop en je ontbijtfeestje is klaar!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 389 kcal
– 35,3 gr koolhydraten
– 9,6 gr vetten
– 36,4 gr eiwitten