Chocolate cake for breakfast

Chocoladetaart bij het ontbijt: da’s nog eens een goed begin van je dag! Want van chocola worden we blij! Met dit taartje heb je alle voordelen in één: enorm lekker, met een volle chocoladesmaak (happy!), met extra eiwitten en inclusief een goed portie groente!

Ik bakte hem de avond van te voren al. ‘s Ochtends even kort opwarmen en owwwwww!! Een hele taart just for me!!

Het is een eenvoudig recept: gewoon alle ingrediënten in een bakje, goed mengen en hup de oven in. Enjoy!

How to:
– Snij 100 gr voorgekookte rode bietjes heel fijn.
– Prak een kleine (goed rijpe) banaan en doe deze samen met de bietjes in een mengkom.
– Voeg toe:
– 100 ml ongezoete amandelmelk of sojamelk
– 20 gr havermout
– 20 gr proteïnepoeder in chocolade smaak (ik gebruikte smooth chocolate van My Vegan)
– 1 el cacaopoeder
– 2 el lijnzaad
– 1 ei
– Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
– Leg een stukje bakpapier in een mini springvorm en vouw ook een rand van bakpapier aan de binnenrand van je vorm.
– Schep je beslag in de springvorm en bak je taartje in ca. 35-45 min gaar (175 gr.). Kijk na 35 even, prik evt. met een sateprikker om te zien of hij gaar is. Baktijd kan per oven verschillen.
– Na het bakken het taartje uit de vorm halen, bakpapier verwijderen en laten uitwasemen.
– En nu afblijven tot morgenochtend 😉
– Ik strooide er een heel klein beetje geraspte kokos over voor de looks.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 414 kcal (voor de hele taart!)
– 42,4 gr koolhydraten
– 13,3 gr vetten
– 27,8 gr eiwitten