Citroenkwark, bloemkool, bloedsinaasappel en noten

Tja. Meer dan wat er in de titel staat is er eigenlijk niet aan toe te voegen! Weer zo’n easy peasy power ontbijtje. Lekker fris van smaak door de citroenkwark en met die fijne bloemkool crunch. Hier kom je de ochtend wel mee door!

Eet jij wel eens bloedsinaasappels? Ze zijn vaak wat lastig te schillen, zitten nogal strak in hun velletje, zeg maar, maar vol van smaak en rijk aan vitamines. De bloedsinaasappel is minder zoet dan een gewone sinaasappel. Een beetje bitter zelfs en vol aroma’s. Je kunt ze ook perfect in salades gebruiken maar óók in combinatie met chocola is het een topper. Gooi eens een bloedsinaasappel door je browniebeslag (en rasp ook wat van de schil mee!) en je zult versteld staan!

Maar snel terug naar het ontbijt:

Ingrediënten:
– 165 gr verse bloemkool (of kant-en-klare bloemkoolrijst).
– 250 ml citroenkwark (Optimel)
– 1 bloedsinaasappel
– 25 gr ongezouten gemengde noten

How to:
– Snij met een groot mes de bloemkool fijn en doe het in een mengkom. Ja, gewoon rauw! Dan hou je de lekkere crunch.
– Voeg de kwark toe en meng goed. Schep het bloemkool-kwarkmengsel in en schaaltje.
– Schil en snij de sinaasappel en voeg deze bij je ontbijt.
– Maak het af met een handje gemengde noten.
– Trust me: feestje!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 362 kcal
– 30,6 gr koolhydraten
– 15,5 gr vetten
– 32,7 gr eiwitten