Courgette peterselie soep met kikkererwten

En nog een heerlijk snel-klaar en gezond receptje. Want ook soep is altijd een winner. Deze lichte variant is perfect voor een zomerse dag. Goed gekruid, boordevol groenten en de kikkererwten geven je soep wat extra body en je body wat extra energie.
Lekker als tussendoortje of als onderdeel van je lunch of avondmaaltijd.

How to (voor 2 koppen):
– Snij een kleine courgette (ca.250 gr) in stukjes.
– Snij ca. 10 gr (takje of 5-6) peterselie iets fijner.
– Wil je extra snel: doe de courgette en de peterselie met 500 ml kokend water in de blender. Heb je meer tijd en geduld, dan alles de pan in en later de staafmixer erop zetten.
– Ging je voor de blender: Giet de ‘soep’ over in een pannetje en zet het op een laag vuurtje.
– Kruid met royaal zwarte peper, gemalen komijn en een beetje grof gemalen zeezout.
– Ging je zonder blender aan de slag: zet na een minuut of 6-8, als de courgette wat zachter is, de staafmixer op je soep en maak het tot een egaal geheel.
– Voeg 150 gr uitgelekte en afgespoelde kikkererwten (uit blik) toe.
– Snij nog een paar takjes peterselie fijn en voeg deze toe.
– Laat het geheel nog enkele minuten staan en roer af en toe door.
– Klaar!
– Dien je soep op met nog een takje peterselie of evt. wat room of kwark bovenop.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 179 kcal
– 23,9 gr koolhydraten
– 2,5 gr vetten
– 8,9 gr eitwiiten