Courgette vanille chia oats met kiwi en cacao nibs

Is ie mooi of is ie mooi?! En: enorm lekker! Vanille proteïnepoeder, lijnzaad, chiazaad, (glutenvrije) muesli en natuurlijk een flink portie courgette. Mijn oorspronkelijke plan was courgette vanille chia pudding, maar omdat ik niet meer genoeg chiazaad in huis bleek te hebben, werd het een mix van chiazaad, lijnzaad en (glutenvrije) muesli. Bleek een heel goede keuze! Door de vanille proteïnepoeder wordt de smaak lekker zacht en zoet en krijg je gelijk een goed portie eiwitten binnen. En alle voordelen van de courgette natuurlijk. Volop vezels en vitaminen. Kiwi en cacao nibs on top en je hebt een héél fijne start van de dag!

En wat betreft die cacao nibs, ik citeer even: cacao zorgt voor een neutrale bloedsuikerspiegel. Zo voorkom je trek en bevorder je je energieniveau. Het geeft je een verzadigd gevoel, waardoor het je kan helpen bij afvallen. —> 5 goeie redenen om vaker cacao aan je ontbijt toe te voegen! Met deze ‘nibs’ maak je van ieder ontbijt een feestje. Lekker crunchy en met een pure, diepe cacaosmaak.

How to:
– Rasp 120 gr courgette en doe het in een mengkom.
– Voeg vervolgens toe:
– 150 ml ongezoete amandelmelk of sojamelk
– 10 gr chia zaad
– 5 gr lijnzaad
– 25 gr (glutenvrije) muesli (havermout kan ook)
– 20 gr proteïnepoeder in vanillesmaak
– Meng alles goed door elkaar en schenk het in een leuk bakje of een hoog glas. Laat het een uurtje in de koelkast rusten, dan dikt het nog wat in en trekken de smaken goed in elkaar.
– Snij een kiwi in plakjes of stukjes en leg deze op je ontbijt
– De finishing touch is een eetlepel (ca. 6 gr.) cacao nibs (ik gebruikte de ‘Add ons maca & cacao’ van Roar, zie foto)
– Wat een bakje heerlijkheid!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 391 kcal
– 33,9 gr koolhydraten
– 14,2 gr vetten
– 28,2 gr eiwitten