Vegetarische courgetti Bolognese

Een bord vol verse groente. De saus bereid ik vaak al van te voren (in het weekend bijvoorbeeld), zodat deze als we thuiskomen na een drukke werkdag alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden. Voor de rest van de familie kook ik er pasta bij, voor mijzelf maak ik met de spiraalsnijder in 1 minuut een goed portie courgetti. Zo’n spiraalsnijder werkt eigenlijk als een hele grote puntenslijper. Ook leuk met bijvoorbeeld wortel of pastinaak. De ‘puntjes’ courgette die je overhoudt doe je gewoon in je pastasaus.
Maar lekker snel klaar alles dus. Oftewel: binnen een kwartier na thuiskomst zitten we aan tafel. En daar hou ik van want altijd HONGER als ik thuiskom.
Heerlijk met wat edelgistvlokken eroverheen.

Dit maaltje is lekker licht, laag in calorieën, hoog in eiwitten en met veel verse groente. Laat je alle ruimte voor nog een royaal toetje :).

How to (pastasaus voor 4 personen!):
– Voor de pastasaus:
– Hak 4 tenen knoflook fijn en plet ze. Roerbak de knoflook in een beetje boter of olie in een wok.
– Voeg 2 pakjes a 175 gr vegetarisch kruimgehakt toe en bak dit kort mee met de knoflook.
– Snij een mix aan groente klein en bak deze kort mee. Ik gebruikte hier prei, paprika, champignons, courgette en bleekselderij, maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je zelf wilt of wat je in huis hebt. (Of een kant-en-klare groentemix voor spaghetti/macaroni pakken). Voor 4 personen gebruik ik 800 gr verse groente.
– Voeg een zak Bertolli Alle Erben kruidige pastasaus (250 ml) toe. Roer alles goed door elkaar.
– Als je saus te dik is: doe een klein beetje water in de lege zak saus, even schudden en toevoegen.
– Breng evt. op smaak met peper, paprikapoeder of (verse) basilicum.
– Je kunt de pastasaus prima enkele dagen bewaren in de koelkast of evt. invriezen als je wilt.
– Voor de courgetti (1 persoon!): maak met een spiraalsnijder ‘spaghetti’ slierten van een courgette.
– Bak de courgetti heel kort op in een schone koekenpan, of warm het op in een pannetje warm water.
– Leg de courgetti op je bord, pastasaus erop en strooi er een of twee el edelgistvlokken overheen.

Voedingswaarden voor 1 portie courgetti met saus (bij benadering):
– 289 kcal
– 30 gr koolhydraten
– 1,9 gr vetten
– 32,4 gr eiwitten

Leave a Comment