Crunchy bloemkool-vanille bowl met abrikoos en hazelnoot

Zoek je nog een lekker ontbijtje voor morgen? Probeer dit eens! Een lekkere crunchy zachte en zoete bloemkool vanille ontbijtbowl met abrikoos en hazelnoot. Hoog in eiwitten, dus ook ideaal als pre- of postworkoutmaaltje. Bloemkool in je ontbijt??!! Ja! Probeer het! Echt, het zal je verrassen hóe lekker dit is. En gemakkelijk. De bloemkool gaat namelijk gewoon rauw in je bowl. Zo klaar dus, en daar houden we van. In mijn ontbijtje verdween 250 gr fijngehakte bloemkool. Ik word altijd wat overenthousiast als ik bloemkool zie 😂. Hier hoefde verder geen havermout of boekweit meer aan toegevoegd te worden, maar als je de bloemkoolberg halveert zijn oats een heel fijne aanvulling.

How to:
– Hak met een groot mes 250 gr bloemkool fijn.
#tip1: kant-en-klare bloemkoolrijst gebruiken is nóg gemakkelijker 
#tip2: gebruik 100-150 gr bloemkool en vul aan met (ca. 30 gr) havermout, boekweit of andere ontbijtgranen.
– Meng de bloemkool met 200 ml ongezoete amandelmelk, 1 schep vegan vanille proteïnepoeder (maakt je ontbijtje lekker zoet en extra eiwitjes), een paar flav drops toffee, 1 el gehakte hazelnoten en 2 kleingesneden abrikozen.
– Meng alles goed door elkaar (gewoon met een vork), dek je bakje af n zet het voor de nacht in de koelkast.
– ’s Ochtends snij je een abrikoos om op je bowl te leggen. Maak af met nog een el gehakte hazelnoten.
– Eet smakelijk!

Voedingswaarde (bij benadering):
– 374 kcal
– 33,1 gr koolhydraten
– 12,9 gr vetten 
– 28,5 gr eiwitten

Leave a Comment