Groene paprika meloen bowl

Groene paprika is misschien niet de eerste groente waar je aan denkt voor een (zoet!) ontbijt. Maar gecombineerd met meloen en vanille krijg je een verrassend lekkere combi! De havermout en chiazaad zorgen voor de binding en de body van je bowl. Durf jij deze combinatie aan?!

En zagen jullie het leuke bakje dat ik gebruikte voor dit ontbijt? De uitgeholde meloen staat lekker zonnig op je ontbijttafel. Extra zomerse vibes voor jou!

How to:
– Snij een honingmeloen in de breedte door. Schep met een lepel de pitten eruit. Snij en schep vervolgens voorzichtig het vruchtvlees los en doe dit in een apart bakje.
– Snij van het meloenbakje dat je nu hebt een klein schijfje schil van de onderkant zodat deze platter wordt en je bakje stevig blijft staan.
– Verpak het meloenbakje in folie of een plastic zakje en bewaar deze in de koelkast.
– Snij een flinke groene paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
– Doe de paprika met 150 ml ongezoete amandelmelk of sojamelk en 75 gr meloen in de blender. Giet de paprika-meloen smoothie die ontstaat in een bakje. (ook heel lekker om als smoothie te drinken trouwens met een paar ijsklontjes erin! #tip).
– Roer 25 gr havermout, 10 gr chiazaad en 25 gr proteïnepoeder vanillesmaak door je paprika-meloen mengsel.
– Dek het bakje af en zet het een nachtje in de koelkast.
– Giet ’s ochtends je havermout-paprika-meloen mix in het meloenbakje.
– voeg nog wat extra stukjes meloen toe en een klein handje ongezouten amandelen.
– Lekker zomers!!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 462 kcal
– 38,2 gr koolhydraten
– 17,3 gr vetten
– 33.7 gr eiwitten