Hartige pannenkoeken vind ik zo mogelijk nog lekkerder dan de zoete varianten. Zo lekker kruidig. En je kunt er ook weer heel eenvoudig de nodige groente in verwerken. Deze keer ging ik voor peterselie (oke, geen groente maar een kruid). Ik vind peterselie echt een heerlijke smaakmaker. Platte peterselie is zelfs nog wat sterker van smaak dan zijn krullende broertje. En bovendien is peterselie een goede bron van vitamine A, vitamine C, ijzer en foliumzuur. Snel aan de bak!
How to (voor 2 flinke pannenkoeken):
– Meng 80 gr (glutenvrije) pannenkoekenmix (ik gebruikte die van Koopmans) met 175 ml ongezoete amandelmelk en 1 ei in een beslagkom.
– Snij ca. 20 gr platte peterselie (dit is best veel, maar kan prima in dit gerecht) klein en voeg dit toe aan je beslag.
– Voeg 1/2 el ras el hanout kruidenmix en een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.
– Verwarm een beetje boter of olie in een koekenpan en schep het beslag in de pan.
– Bak je pannenkoeken rustig op een laag vuurtje aan twee kanten bruin. Niet te ongeduldig zijn: goed laten bakken voordat je hem omdraait, anders scheurt de pannenkoek door het gewicht.
– Eet smakelijk!
Voedingswaarden (bij benadering):
– 248 kcal
– 27,2 gr koolhydraten
– 10,3 gr vetten
– 11,1 gr eiwitten