Havermout met pompoen en appel

Lekker knus en herfstig dit ontbijtje. Voor als het nog donker is buiten, lekker in pyjama en op je sloffen op de bank. Comfortfood vol goed spul om jou door die natte of gure herfstdag heen te slepen. Daar kom je je bed wel voor uit!

How to:
– Snij ca. 180 gr pompoen in stukken en kook dit in ca. 10 min. gaar. Als de pompoen zacht is, giet je het water af en prak je de pompoen met een vork tot puree. Prima als het nog een beetje grof is, dat is juist wel lekker in dit ontbijtje. Laat de pompoen een beetje afkoelen in de pan.
– Meng 250 gr magere kwark met een paar flav’drops vanille en een tl koek & speculaaskruiden (of kaneel).
– Roer 20 gr havermout door de kwark.
– Snij een appel (ca. 150 gr) in stukjes. Doe de helft in een mooi glas.
– Schep hier de helft van de lauwwarme pompoen op.
– Voeg de kwark toe en vervolgens de rest van de appel en de pompoen.
– Strooi er tot slot een flinke el lijnzaad over.
– Jouw herfstdag is goed begonnen!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 360 kcal
– 47,4 gr koolhydraten
– 6,7 gr vetten
– 28,1 gr eiwitten