Havermout met wortel, abrikoos en hazelnoot

Ook deze havermoutbowl kun je weer perfect de avond van te voren al klaarmaken. Dat scheelt je ’s ochtends tijd en gedoe en je weet zeker dat je je dag toch start met een heerlijk en gezond ontbijtje. En de wetenschap dat dit lekkers op je wacht maakt het opstaan toch een stukje draaglijker op de vroege, misschien nog wel donkere ochtend.
De smaak van abrikozen combineert fijn met de kaneel en de amandelmelk, maar ook sojamelk, werkt prima in dit gerecht.

Ingrediënten: 
– 150 gr wortel 
– 2 abrikozen
– 100 ml ongezoete amandelmelk 
– 30 gr havermout 
– kaneel 
– 25 gr gehakte hazelnoot

How to: 
– Rasp de wortel en doe deze samen met de amandelmelk en de abrikozen in de blender. Meng tot het een egaal geheel is. 
– Giet je mengsel in een leuk bakje en roer de havermout erdoor.  
– Voeg naar smaak kaneel toe (mag best een beetje royaal) 
– Dek je bakje af en zet het voor een nachtje in de koelkast. 
– ’s Ochtends even doorroeren en de hazelnootstukjes erover strooien.

Voedingswaarden (bij benadering): 
– 312 kcal 
– 50,5 gr koolhydraten
– 6,4 gr vetten
–  14,0 gr eiwitten

Leave a Comment