Havermout pompoen smoothie met kiwi

Een goed belichte foto maken in een nog donker huis valt niet mee. Gelukkig smaakte dit ontbijtje een stuk beter dan de foto doet vermoeden 😊. Oranje overnight oats met maar liefst 280 gr pompoen erin verwerkt.
Je snapt: dat is lekker!

How to:
– Snij ca. 280 gr pompoen (of 300, ik had nog maar 280) in stukjes en kook enkele minuten tot het zacht is. Afgieten en laten afkoelen.
– Prak de pompoen met een vork tot pulp.
– Meng in een bakje de geprakte pompoen met 200 ml ongezoete sojamelk, 35 gr havermout, 5 gr lijnzaad en 1/2 schep (ca. 12 gr) proteïnepoeder. Ik gebruikte deze keer ice coffee smaak, maar vanille kan ook prima.
– Roer 1/2 el koek & speculaaskruiden door je mengsel.
– Dek je bakje af en zet het voor de nacht in de koelkast.
– ’s Ochtends snij je een kiwi in 2 stukken. De ene helft snij je heel klein en meng je door je smoothie. 
– Als je de smoothie heel ‘smooth’ wilt kun je hem door de blender doen. Ik vind het zelf altijd lekkerder als het een beetje grof en stevig is. Schenk de smoothie in een glas.
– Snij de andere helft van de kiwi in grotere plakjes en leg deze bovenop.

Voedingswaarden (bij benadering):
– 391 kcal
– 46,0 gr koolhydraten
– 10,5 gr vetten
– 25,6 gr eiwitten

Leave a Comment