IJskoude courgette-kwark met peer en gemengde noten

Een heerlijk fris bakje voor zomerse dagen. Ik neem als ik boodschappen doe altijd wel wat groente mee die vanwege de uiterste gebruiksdatum is afgeprijst. Goed om voedselverspilling tegen te gaan, fijn voor je portemonne en gewoon heel handig om zo altijd vanalles op voorraad te hebben. Thuis vries ik de groente in voor later gebruik. In dit ontbijt gebruikte ik bevroren ‘courgetti’ (sliertjes courgette die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als spaghetti of mie). Door deze te mengen met de kwark, krijg je dus ijskoude kwark. Zo simpel is het. Courgette is heel neutraal van smaak. Een voedzaam ontbijt vol vezels en vitamines waardoor je langer verzadigd bent, een lekkere zachte vanillesmaak, nul courgettesmaak, don’t worry) en al het goede van de courgette. De noten en het fruit maken je ontbijtfeestje helemaal af. Top!

How to:
– Meng 100 gr bevroren courgetti met 250 gr magere kwark.
– Voeg een shot flav drops vanille toe en meng alles goed.
– Snij een flinke peer in vieren en verwijder het klopkhuis.
– De helft van de peer snij je heel fijn en meng je door de courgette-kwark.
– Schep het kwark-courgette-peer mengsel in een schaaltje of bakje.
– Snij de andere helft van de peer in wat grotere stukjes en schep op de kwark.
– 25 gr gemengde (ongezouten) noten erop en je heerlijk frisse courgette-peer bowl is klaar om opgepeuzeld te worden!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 403 kcal
– 35,7 gr koolhydraten
– 15,6 gr vetten
– 27,4 gr eiwitten