Koffie-bloemkool-ijs met granaatappel en amandel

IJs bij het ontbijt! Ik deed het gewoon. In januari. Met de verwarming op 20 en de ijsbloemen op de ruiten 🙂 . Maar uiteraard wel in FitVeggieStyle, dus inclusief een goed portie groente.

Het ijs ontstond spontaan: ik gebruikte een restje bloemkoolrijst dat ik in de vriezer had liggen. Door de bevroren bloemkool te mengen met de (koude) kwark, ontstond er bloemkool-koffie ijs. En dat was lekker! Een super simpel receptje waarmee je in een handomdraai een bijzonder ontbijt serveert.

De bloemkool geeft niet alleen volop vezels en vitamines, maar ook volume aan je ontbijt. Je kunt er prima 2 porties van maken, al snap ik je ook helemaal als je het gewoon allemaal zelf lekker opeet!
Let’s go!

Ingrediënten:
– Optimel magere kwark koffie
– Bloemkool rijst (diepvries)
– Granaatappelpitjes (vers of diepvries)
– Ongezouten amandelen (of andere noten)
– Optioneel flav’ drops mokka of toffee

How to (voor 2 kleinere of 1 groot portie):
– Doe 300 gr Optimel magere kwark in koffie-smaak in een mengkom.
– Voeg hier 180 gr bevroren bloemkoolrijst aan toe.
–> Ik maak mijn bloemkoolrijst meestal gewoon zelf door een verse (en rauwe) bloemkool heel fijn te hakken. Je kunt hierbij alles behalve de groene bladeren meehakken, dus ook de witte stelen. Vervolgens vries ik het in porties in voor later gebruik.
– Meng de kwark en de bloemkool goed. Je zult merken dat er een dikke bevroren massa ontstaat. In eerste instantie vriest je kwark namelijk direct aan de bloemkool vast en krijg je 1 grote ijsklomp. Gewoon stug door blijven mengen en roeren totdat het redelijk soepel gaat. De kwark is al gezoet, maar wil je nog wat meer smaak of hou je van wat zoeter, voeg dan enkele flav’drops mokka (om de koffiesmaak te versterken) of toffee (zoeter) toe.
– Doordat de bloemkoolrijst natuurlijk wat grof is, zal ook je ijs grof van structuur blijven. Ik vind dat zelf wel lekker, maar als jij daar niet zo van houdt, zet dan even de staafmixer op je mengsel.
– Doe het kwark-bloemkool ijs in een leuk bakje
– En maak je ontbijtje af met granaatappelpitjes en wat ongezouten amandelen of andere noten.
– Heerlijk met een beker dampend hete koffie on the side!

Voedingswaarden voor het totale recept (bij benadering):
– 373 kcal
– 31,8 gr koolhydraten
– 14,3 gr vetten
– 27,2 gr eiwitten