Kokos vanille-ijs

Ik ben geen enorme ijs-fan, maar met deze tropische temperaturen maak ik toch een uitzondering. En met dit easy peasy en enorm lekkere recept kun je helemaal los gaan!
Het recept is voor 250 gr ijs (en dat is veel!) maar met zulke fijne voedingswaarden dat je die grote bak gewoon helemaal lekker voor jezelf mag houden! En met deze voedingswaarden maakt het een perfect postworkout maaltje of snack op een zomerse dag!

Als dessert is dit ook een heel fijne. Niet te zwaar (149 kcal per toetje!) , wel lekker fris en zacht en zoet en romig en…. Mmmmm.
Wil je het opdienen als dessert na een etentje, dan zou ik uitgaan van 125 gr pp. Oftewel: het recept hieronder is dan voor 2 toetjes.

How to:
– Meng een halve bak (250 gr) vanille kwark (ik gebruikte Campina ‘milde kwark met een vleugje vanille’) met 15 gr geraspte kokos.
– Zet de bak in de vriezer
– Schep ieder kwartier je ijs goed om en roer het door om vorming van ijskristallen te voorkomen
– Na min. 60 min is je ijs klaar! Als je hem langer in de vriezer laat staan wordt het steeds harder / meer bevroren. Ik vind het zelf wel lekker als het nog wat zacht is maar wel koud.
– Ik deed wat diepvries rood zomerfruit van AH in een bakje, ijs erop, nog wat fruit en WAUW!
– Zo komen we de zomer wel door!

Voedingswaarden per 250 gr (of 2 toetjes!) bij benadering):
– 298 kcal
– 24 gr koolhydraten
– 10 gr vetten
– 25 gr eiwitten

p.s. Wil je nog een lekkere en healthy ijsvariant proberen? Kijk dan eens hier voor romig koffie-ijs met peer en walnoot.