Weinig zo ontspannen als op een lekkere luie zondag wat experimenteren in de keuken. Het werd een nieuwe lunch creatie.
Dat de stazakken met linzenschotels van @hakgroenten lekker zijn wisten jullie natuurlijk al. Per zak van 550 gr bevat het bovendien 400 gr groenten! Verder glutenvrij en vegetarisch, dus ik dacht: ideaal als basis voor….. Linzen-curry broodjes!
Ik at ze met een topping van cottage cheese en geraspte komkommer.
Makkelijker dan makkelijk dit recept, dus snel maken!
How to voor de muffins (voor 10 stuks):
– Meng 1 zak linzen-curry schotel (Hak) met
– 150 gr glutenvrije broodmix
– 1 ei
– 1/2 zakje bakpoeder
– snuf zout, evt extra kerrie/curry poeder of gemalen komijn naar smaak
– Mengen, in een bakvorm of muffinvorm scheppen.
– Bak de muffins in ca. 30-35 min. op 175 graden gaar. Check met een sateprikker of het beslag ook binnenin gaar is. Er komt best wat vocht van de linzenschotel af, en je wilt ze niet te klef hebben. De baktijd kan wat varieren per oven dus volg vooral ook je gevoel / eigen ervaring hier.
How to voor de topping:
– Rasp een stuk komkommer (ca.75 gr, maar komt niet zo nauw)
– Meng met 1/2 kuipje (=100 gr) cottage cheese
– Breng op smaak met gemalen zwarte peper en komijn.
– Verdeel de topping over de muffins.
Eet ze lauw warm of koud. Lekker kruidig, goed vullend en voedzaam door de linzen en met een frisse topping. Perfect lunch gerechtje!
Eet je ze niet allemaal in 1x op: Je kunt de muffins prima een paar dagen bewaren of invriezen voor een later moment.
Voedingswaarden per muffin
(o.b.v. bovenstaand recept = 10 stuks):
– 101 kcal
– 16,1 gr koolhydraten
– 2,0 gr vetten
– 3,2 gr eiwitten