Mini quiches met Japanse wokgroenten en geitenkaas

Mini quiches met Japanse wokgroenten en geitenkaas.
Glutenvrij en vegetarisch. DIT WIL JE!!

Er lag al een hele tijd een half pakje bladerdeeg (@consenzaglutenvrij) in mijn vriezer. Wist nooit wat ik er mee wilde, totdat vanmorgen een watertandend lekker (en very easy) recept in mijn hoofd oppopte.
Met gemengde Japanse groente (peultjes, paksoi, kastanje champignons, gele wortel, rode ui…) (COOP) en geitenkaas. De groente is heel grof gesneden, grote stukken. Lekker knapperig en vol van smaak.
Het was Genieten met hoofdletter G. Ook maken? Tuurlijk!

How to (voor 3 mini quiches):
– Verwarm de oven voor tot 175 graden
– Laat 3 plakjes bladerdeeg ontdooien (meer quiches maken = meer bladerdeeg gebruiken. Simpel, right!)
– Rol de plakjes met een deegroller wat uit, zodat ze net een beetje groter en dunner zijn
– Vet 3 kleine tartelette vormpjes in met olie of bakspray
– Leg in ieder vormpje een lapje bladerdeeg. Duw een beetje naar beneden zodat je een bakje krijgt
– Vul de bakjes met Japanse roerbakgroente (gewoon rauw)
– Verdeel 20 gr geitenkaas (=1 plak) over de groenten
– Klop een ei los en voeg (royaal) gemalen zwarte peper toe en een snuf zout
– Schep met een lepel het ei over de groentemix
– Vouw de bladerdeegflapjes een beetje over de groente heen (komt niet zo nauw, gewoon wat naar binnen vouwen) en bestrijk het deeg bovenop met het laatste beetje ei
– Nog wat peper on top
– In 20 min afbakken en
– Tadaaaa!!!

Dit blijft toch wel een voordeel van dat thuiswerken, hè mensen.

Voedingswaarden per mini-quiche (bij benadering):
– 213 kcal
– 15,7 gr koolhydraten
– 14,0 gr vetten
– 5,2 gr eiwitten