Mugcake met rood fruit

Een mugcake is op zich al een quick&easy&lekker gerechtje waar je alle kanten mee op kunt, maar met de kant-en-klare glutenvrije SlimCake mixen in portieverpakking van CleanFoods is het helemáál kinderspel. De mixen zelf zijn laag in calorieën (slechts 70 kcal per portie), wat je fijn alle ruimte geeft om er vanalles aan toe te voegen :).

Ik maakte deze keer een bowlcake (= XL mugcake in een schaaltje) met rood fruit.

How to:
– Meng 2 zakjes SlimCake vanille in een schaaltje met 100 ml water (50 ml per zakje). Het mengen gaat het makkelijkste met een vork, dan hou je geen klontjes over.
– Ik deed er nog 15 gr proteïnepoeder in vanillesmaak doorheen. Hoeft niet, maar levert wat extra eiwitten.
– Laat 100 gr gemengd rood fruit of zomerfruit uit de diepvries iets ontdooien. Hou een paar stukjes fruit achter voor de garnering en doe de rest in een ander (niet te klein) schaaltje.
– Neem een klein handje ongezouten walnoten , hou er ook hier 2 of 3 achter voor de garnering, en hak de rest iets kleiner. Voeg de gehakte noten bij het fruit en roer het wat door elkaar.
– Schep je beslag op het fruit en noten.
– Zet je schaaltje in de magnetron en bak je cakeje in 3-4 min. gaar. De baktijd is wat langer dan op de SlimCake verpakking staat omdat het volume is toegenomen door het dubbele portie en fruit en noten.
– Na het bakken draai je het bakje om op een bord en voila! Prachtig ontbijt-cakeje voor jou!

Voedingswaarden (bij benadering en incl. proteïnepoeder):
– 389 kcal
– 27,7 gr koolhydraten
– 16,6 gr vetten
– 29,2 gr eiwitten