Over Fit Veggie Queen

OVER FIT VEGGIE QUEEN
Op deze website deel ik mijn liefde voor groente-ontbijtjes met jullie. Want met een goed portie groente in je ontbijt, begin je oersterk aan iedere nieuwe dag! Boordevol vezels, vitamines en mineralen, regelmatig aangevuld met extra eiwitten en noten of pitten voor de goede vetten. Naast ontbijtrecepten deel ik ook wat andere gerechten, zoals lunchsalades, hartige cakes of groente-brownies.

Hoewel het niet specifiek bij ieder gerecht vermeld staat, zijn al mijn recepten glutenvrij. Daarnaast maak ik zoveel mogelijk gebruik van plantaardige (zuivel)producten, waardoor de meeste recepten ook vegan zijn. (En zo niet, dan zijn ze vrij eenvoudig te ‘veganiseren’). Mis je een recept of heb je een specifieke groente in gedachten waarvan je niet goed weet wat er mee te maken? Let me know en ik ga voor je aan de slag. Neus gerust lekker rond op deze site en laat je misschien wel verrassen door de vele variaties van groente bij je ontbijt! Via de ‘zoek’- functie kun je de website doorzoeken op ingrediënten. Of neem eens een kijkje bij de verschillende categorieën op de home pagina.

Veel van mijn recepten en gerechtjes deel ik ook op Instagram. Daar neem ik jullie bovendien ook mee in mijn sportieve activiteiten.  
Heb je tips, vragen of ideeën ? Ik hoor ze graag! En natuurlijk altijd leuk om te horen als je een van mijn recepten probeert!  

————————————————————————————————-

OVER JOJANNEKE
Hai! Mijn naam is Jojanneke en ik ben de vrouw achter Fit Veggie Queen.  Fit Veggie Queen staat voor een gezonde levenstijl. Waarin zowel gezonde voeding als sport als ontspanning een plek heeft. Gezond eten stond altijd wel hoog in het vaandel in mijn keuken, maar sinds ik noodgedwongen glutenvrij eet en op zoek ging naar gezonde en lekkere alternatieven die niet ingewikkeld of al te tijdrovend waren, zijn groenten een steeds grotere plek in mijn eetpatroon gaan innemen. Ik voel me hier echt goed bij. Fitter, gezonder, sterker. Een gezondere huid, haren, verbeterde nachtrust, verlaagde rusthartslag, geen buik- of darmklachten meer en ga zo maar door. De combinatie van mijn liefde voor lekker en gezond eten en mijn passie voor het sporten, maakt dat ik er ook echt voor zorg dat ik voldoende en de juiste voedingsstoffen binnen krijg. Dat wil niet zeggen dat ik nooit een wijntje drink, of alle taart en koek (of drop, chocola, chips, ijs….) per definitie afsla. Maar de basis is gezond. Met een druk leven, een gezin, een fulltime baan en een intensief sportritme, is goed voor mezelf zorgen en mijn lichaam voeden met goede voedingsstoffen belangrijk. Ik train 4-5x per week, waarbij ik crossfit, krachttraining, HITT workouts, pilates en hardlopen afwissel. Als je het leuk vindt om hier meer over te horen: check out mijn Instagram profiel @fitveggiequeen .

In verband met een glutenintolerantie eet ik dus glutenvrij. Ik ervaar dat zelf totaal niet als een beperking, maar als je ergens anders eet, is het wel goed opletten. Indien mogelijk neem ik ook het liefste zelf een lunch of snack mee, dan weet ik zeker dat het én glutenvrij, én gezond is. Ik eet verder weinig tot geen vlees en varieer tussen plantaardige en ‘gewone’ zuivelproducten. Helemaal vegetarisch of vegan eet ik niet: ik hou ook erg van eieren en kwark en hüttenkäse staat standaard in mijn koelkast. En af en toe  een stukje kip of vis eet ik ook graag. Ik doe niet aan diëten, maar eet dus wel heel bewust. Ik track mijn voeding waardoor ik zicht hou op wat ik binnenkrijg aan voedingswaarden en ik de gezonde balans kan houden. Deze manier van eten en op deze wijze met voeding, sport, inspanning en ontspanning bezig zijn, maakt dat ik me energieker, sterker en fit voel. En een fitte Jojanneke is een happy Jojanneke!   

Ik hou ervan om te experimenteren in de keuken. Ik volg hierbij zelf eigenlijk zelden tot nooit een recept maar kook en kokkerel op gevoel. En dat pakt meestal heel goed uit! Het prullen in de keuken, nieuwe gerechtjes en creaties bedenken en deze met jullie delen, vind ik een heerlijke vorm van ontspanning en een fijne tegenhanger van een drukke baan en mijn sportieve uitdagingen.  

Heb je vragen? Stel ze gerust! En natuurlijk altijd leuk om te horen als je een van mijn recepten probeert!