Overnight banoffee oats met wortel

Absoluut een all time favourite dit ontbijtje. Banoffee oats! De combinatie banaan en koffie (banana+coffee=banoffee) is echt top. Zowel zoet als met een ‘bite’ door de koffie. In dit ontbijtje combineerde ik het met wortel. De smaak van wortel past goed bij de banaan/koffie mix en de groente geeft je natuurlijk weer een goed portie vitamines en vezels, waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt en de drang om te snoepen halverwege de ochtend uitblijft.
Handig om de avond van te voren al te maken, dan trekken de smaken goed in elkaar. Bovendien is het een stuk leuker opstaan als je weet dat dit lekkers op je staat te wachten in de koelkast!

How to:
– Prak in een mengkom een banaan fijn met een vork.
– Rasp een flinke (winter)wortel (ca. 150 gr) en voeg deze bij de banaan.
– Voeg 200 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk), 25 gr havermout, 1/2 el oploskoffie-poeder toe en meng alles goed met een vork.
– Voeg 1 dosis flav drop toffee toe en meng nogmaals.
– Schep je havermoutmengsel in een bakje, dek het af en zet het voor de nacht in de koelkast.
– ’s Ochtends roer je je ontbijtje nog even door.
– Ik voegde 5 in stukjes gesneden protein ball bites (=1 portie) (Bites and Glory) in de smaak chocolate hazelnut toe voor extra eiwitten en vetten. Deze protein ball bites zijn gemaakt van dadels, noten en proteïnepoeder en komen in zakjes van 5 balls in allerlei heerlijke smaken en zijn volledig vegan en glutenvrij. Ook lekker als snack trouwens.
– Plus nog wat kersen voor de ‘cherry on top’ van dit ontbijtfeestje.
– Mmmmm. Genieten!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 428 kcal
– 61,1 gr koolhydraten
– 9,4 gr vetten
– 17,4 gr eiwitten