Overnight bloemkool chocolade oats met mineola en amandelen

Weer een heerlijk overnight oats recept. Ik vind het zo lekker als er ’s ochtends een lekker en gezond ontbijt voor me klaarstaat. Dat maakt opstaan een stuk leuker!
Omdat de hoeveelheid bloemkool erg royaal was, deed ik er deze keer wat minder havermout in om het geheel niet te machtig te laten worden. Je kunt zelf een beetje experimenteren met de verhoudingen groente en oats. Ik probeer altijd tussen de 175-200 gr groente te zitten, maar het is ook net hoe het uitkomt.
Het frisse van de mineola combineert fijn met de zachte chocolade- en de nootachtige amandelsmaak. Heb je geen mineola’s in huis dan kun je ook gerust een sinaasappel gebruiken in dit recept.

Ga je hem proberen?

How to:
– Snij 200 gr bloemkool fijn met een groot mes (of mak kant-en-klare bloemkoolrijst). Doe de bloemkool in een mengkom.
– Voeg 15 gr havermout, 200 ml ongezoete amandelmelk, 25 gr smooth chocolate proteïnepoeder (My Vegan) en 1/2 el cacaopoeder. Meng alles goed.
– Schil de mineola. Snij 1 helft in heel kleine stukjes en voeg deze bij het bloemkoolmengsel. Weer goed mengen.
– Bewaar de andere halve mineola in een zakje of een stukje folie (of eet hem lekker op en pak morgenochtend een nieuwe!)
– Dek je ontbijtprutje af en zet het voor een nachtje in de koelkast. De smaken zullen goed in elkaar trekken en het geheel dikt lekker in.
– ’s Ochtends schep je je ontbijt in een leuk bakje.
– Snij de overgebleven (of nieuwe) halve mineola in stukjes en leg deze op je bowl.
– Maak het af met een klein handje (ca. 20 gr) ongezouten amandelen.
– Jouw dag is goed begonnen!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 444 kcal
– 35,1 gr koolhydraten
– 16,0 gr vetten
– 31,8 gr eiwitten