Overnight boerenkool peer chia pudding

Het leuke van de herfst is dat er ook weer boerenkool in de winkels ligt. En daar kun je echt veel meer mee dan alleen stamppot maken! Neem nou dit lean, mean, green power ontbijt! Lekker vol goed spul weer.

En ’s ochtends vroeg je ontbijtje zo kant en klaar uit de koelkast kunnen pakken blijft toch wel heel relaxed hoor. Zéker als je weet dat dit lekkers op je staat te wachten!

Een paar handjes verse boerenkool, een rijpe peer, een scoop proteïnepoeder in vanillesmaak en chiazaad. Geduld doet de rest.

(En pssst: je proeft helemaal niets meer van de boerenkool!)

How to:
– Meng 50 gr verse boerenkool met 150 ml ongezoete amandelmelk en 1 rijpe peer in de blender. Giet het mengsel in een schaaltje.
– Roer er 25 gr proteïnepoeder in vanillesmaak en 30 gr chiazaad door.
– Dek je bakje af en zet het voor een nachtje in de koelkast. Je pudding zal wat indikken doordat het chiazaad het vocht bindt.
– ’s Ochtends voeg je wat fruit naar keuze toe (ik koos voor ananas) en een paar amandelen voor de show.
– Da’s pas een power ontbijt!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 454 kcal
– 35,8 gr koolhydraten
– 16,8 gr vetten
– 32,4 gr eiwitten