Vind jij het weer ook veel te koud, te nat en te grijs voor de tijd van het jaar? Ik heb de oplossing! Een fijn tropisch bounty ontbijtje waarmee je die sunny vibes direct weer voelt!
Kokos en chocola is natuurlijk een match made in heaven. En met dit recept nog een gezonde match ook. Snel maken!
Maak het de avond van te voren al klaar, dan trekken de smaken goed in elkaar én heb jij een heel goede reden om ’s ochtends met een zonnig humeur je bed uit te springen.
Ingrediënten:
– 100 gr fijngehakte (rauwe) bloemkool of bloemkoolrijst
– 20 gr (glutenvrije) havermout
– 15 gr kokosrasp
– 150 gr (magere) vanillekwark (bijv. Optimel)
– 100 ml chocomel 0% suiker (Nutricia) of plantaardige chocoladedrink
– 1 el Energy booster maca & cacao (Roar Powders)
– 1 el Add ons cacao nibs (Roar Powders)
– 50 gr verse mango
– 15 gr verse kokosnoot (o.a. Albert Heijn, Jumbo)
How to:
1. Meng in een bakje:
– 50 gr fijngehakte (rauwe) bloemkool of bloemkoolrijst
– de geraspte kokos
– 150 gr vanillekwark
2. Meng in een ander bakje:
– 50 gr fijngehakte (rauwe) bloemkool of bloemkoolrijst
– 20 gr havermout
– 1 el Roar Energy booster maca & cacao
– 100 ml chocomelk 0% suiker of plantaardige chocoladedrink
– evt. 1 dosis flav’ drops vanille of chocolade om extra te zoeten (de Energy booster is niet zoet van smaak, maar heeft een diepe cacaosmaak. Proef even wat je zelf het lekkerste vindt).
3. Dek beide bakjes af en zet ze een nachtje (of tenminste 2 uur) in de koelkast.
4. ‘s Ochtends
– Schep je de kokoskwark in een glazen schaaltje (nou ja, íeder schaaltje is prima natuurlijk, maar een glazen bakje of potje is voor de looks van dit ontbijtje wel heel leuk)
– Snij 50 gr mango in stukjes. Leg de helft op de kokoskwark
– Schep nu de choco-havermoutmix erop.
– Maak je Bounty Breakfast compleet met de rest van de mangostukjes, wat stukjes kokosnoot (AH) en een el Roar Add ons cacao nibs
– Feel the sunshine!
Voedingswaarden (bij benadering):
– 442 kcal
– 35,8 gr koolhydraten
– 20,7 gr vetten
– 25,0 gr eiwitten