Overnight vanille oats met bloemkool, courgette en vijgen

Maar liefst 250 gram verse groente in dit ontbijtje. Bloemkool en courgette. Durf jij het aan? Het is weer een fijn overnight recept, waardoor je ’s ochtends een keertje extra op die snoozeknop kunt drukken. Al wil je dat misschien niet meer als je wakker wordt en je herinnert dat dit lekkers op je wacht! De smaak is lekker zacht en zoet door de vanille. En de groente? Proef je he-le-maal niks van. Beloofd.

Ingrediënten: 
– 125 gr bloemkool 
– 125 gr courgette 
– 200 ml ongezoete sojamelk 
– 25 gr proteïnepoeder vanille 
– 40 gr havermout 
– 1 vijg 
– 1 el pompoen- en pijnboompitten mix

How to:
– Snij de bloemkool en courgette in stukken en meng in de blender met de sojamelk en proteïnepoeder.
– Schenk je mengsel in een bakje en roer de havermout erdoor. 
– Dek je bakje af en zet het voor een nachtje in de koelkast.
–  ’s Ochtends snij je de vijg in plakjes en strooi een lepel pittenmix over je bowl.  
– Jij kunt er weer even tegen!

Voedingswaarde (bij benadering): 
– 440 kcal 
– 48,5 gr koolhydraten 
– 9,7 gr vetten 
– 33,9 gr eiwitten

Leave a Comment