Pasta salades

Wat altijd smaakt met warm weer is een goed gevulde pastasalade. En het fijne van pastasalades is dat je er werkelijk alles in kwijt kunt. Verse groente vormen de hoofdmoot, wat pasta erbij en afmaken met vlees, vis, fruit en / of noten naar keuze.

Ik maakte 2 varianten: een met normale pasta en gehaktballetjes voor de kinderen, en een variant met glutenvrije pasta en garnalen voor mezelf. Maar uiteraard kun je beide versies glutenvrij maken en spelen met de ingrediënten al naar gelang je eigen voorkeuren en de inhoud van jouw koelkast.

Puur ter inspiratie hieronder de ‘How to’s’ van deze 2 salades.

How to: Kidsproof pastasalade met gehaktballetjes voor 2 p.:
– Kook ca. 40-45 gr pasta per persoon beetgaar. Let op: niet te lang laten koken, een beetje stevig is wel lekker in je salade. Laat de pasta in een vergiet goed uitlekken en wat afkoelen.
– Snij 1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 groene paprika in stukjes en doe dit in een schaal.
– Snij 2 flinke tomaten en 1/2 komkommer in stukjes en voeg deze bij de paprika.
– Bak wat kant-en-klare gehaktballetjes (lekker makkelijk op vakantie!) in een koekenpan rondom bruin.
– Voeg de afgekoelde pasta bij de groente en hussel alles door elkaar.
– Breng eventueel op smaak met wat Italiaanse kruiden, peper en een snuf zout.
– Schep de gehaktballetjes naast de pastasalade en hij is klaar om op te dienen!

How to: Pastasalade met garnalen en amandelen voor 1 grote eter:
– Kook ca. 40 gr (glutenvrije) pasta beetgaar. Let op: niet te lang laten koken, een beetje stevig is wel lekker in je salade. Laat de pasta in een vergiet goed uitlekken en wat afkoelen.
– Snij 1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 groene paprika in stukjes en doe dit in een schaal.
– Snij 1 flinke tomaten in stukjes en voeg deze bij de paprika.
– Snij een stronkje witlof klein en voeg deze bij de paprika en tomaat.
– Voeg de afgekoelde pasta bij de groente en hussel alles door elkaar.
– Voeg een pakje Hollandse garnalen (100 gr) toe.
– Breng eventueel op smaak met wat Italiaanse kruiden, peper en een snuf zout.
– Voeg tot slot een klein handje ongezouten amandelen of andere noten toe.
– Buon Appetito!