Ik heb weer iets lekkers ontdekt: pizzawafels!
Voor de lunch, als snack of voor bij de borrelplank dit weekend. Easy peasy, mega lekker, prima voedingswaarden en inclusief een goed portie groente. Kun je gewoon een extra wijntje bij drinken dus!
How to (voor 3 grote wafels of 15 pizzapuntjes):
– Snij 1 grote tomaat (ca.140 gr) en 1/2 rode paprika (ca.60 gr) in stukken en doe alles in een hoge mengkom met 1 ei en 100 gr magere kwark.
– Pureer dit met de staafmixer tot een egaal beslag.
– Pers een teentje knoflook uit en voeg bij je beslag.
– Snipper een half (lente)uitje heel fijn en voeg bij je beslag.
– Snij 35 gr groene olijven klein en voeg bij je beslag.
– Voeg een beetje zout, wat peper en 1 1/2 el Italiaanse kruiden toe.
– Meng alles goed met een vork.
– Voeg nu 50 gr havermeel (*) (of fijne havermout) toe en meng opnieuw.
– Voeg een el lijnzaad toe.
– Snij een paar blaadjes verse basilicum klein en roer deze door je beslag.
– Laat je beslag een paar minuten rusten, dan dikt het nog wat in.
– Bak nu de wafels volgens de gebruiksaanwijzing van je wafelijzer.
– Snij de pizza wafels na het bakken in puntjes en enjoy!
(*) Ik gebruikte hiervoor de glutenvrije oat flour van Zumub. Aanrader!
Voedingswaarden per wafel / 5 pizza puntjes (bij benadering):
– 140,3 kcal
– 13,6 gr koolhydraten
– 5,3 gr vetten
– 8,4 gr eiwitten