Pompoen appel kaneel mugcake met hazelnoot

Pumpin pie for breakfast anyone?
Owwwww! Opnieuw een heerlijk veggies-for-breakfast receptje voor jullie! (wat is dat toch dat Engelse kreten zo veel beter bekken dan de Nederlandse vertalingen…). Pompoen mugcake met appel, kaneel en hazelnoot. Knusheid in een bakje. Knusheid in een bakje.

Snel aan de slag voor een heerlijk begin van je dag!

How to:
– Prak 200 gr voorgegaarde pompoen in een bakje (pompoenstukjes even koken of in de oven leggen tot ze zacht zijn)
– Snipper een klein appeltje. Hou een paar partjes achter voor de garnering.
– Doe de appelstukjes bij de pompoen.
– Voeg 100 gr magere kwark, 1 ei, 20 gr havermout, 15 gr gemalen hazelnoot en een tl koek&speculaaskruiden toe. Meng alles goed door elkaar met een vork. Het mag best een beetje grof zijn.
– Schep het beslag in een ingevet ovenschaaltje of grote mok.
– 4,5 min in de magnetron en klaar is je pumpin pie!

Fijne dag, lieve mensjes!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 414 kcal
– 37,7 gr koolhydraten
– 18,1 gr vetten
– 22,2 gr eiwitten