Pompoen ontbijt cake

Het pompoenen seizoen is weer begonnen! Dat is toch wel een heel fijne bijkomstigheid van de herfst, he mensen.
Pompoen is een enorm veelzijdige groente die zich in veel combinaties laat verwerken tot allerlei heerlijks. Neem nou deze ready-in-5-minutes ontbijtcake! Je maakt hem in een handomdraai in de magnetron en met wat vers fuit erop begint jouw dag weer helemaal top.

Pompoen kun je perfect invriezen. Ik bereidde vorige week een hele pompoen voor, door hem (doorgesneden en nadat ik de pitten verwijderd had) 45 minuten in de oven (175 gr) te leggen. De schil laat daarna gemakkelijk los en het vruchtvlees is zacht. Je kunt hem dan eenvoudig in porties verdelen die je enkele dagen in de koelkast kunt bewaren of tot 3 maanden in de diepvries. Handig!!

How to:
– Prak 125 gr pompoenvruchtvlees fijn.
– Meng dit met:
– 1 ei
– 20 gr havermout
– 20 gr proteïnepoeder in vanille smaak
– 1 el koek & speculaaskruiden of pumpkin spices
– 50 ml ongezoete amandelmelk
– 4 gr lijnzaad
– Meng alles goed door elkaar met een vork en schep het in een grote ingevette beker.
– Zet de beker met je beslag voor ca. 5 minuten in de magnetron.
– Snij ondertussen wat fruit (ik gebruikte een heerlijke cactusvijg!).
– Als je cakeje klaar is, kiep je hem op een bordje, snij in stukken en verdeel het fruit erover.
– Eet smakelijk!

Voedingswaarden (bij benadering):
– 356 kcal
– 35,5 gr koolhydraten
– 9,6 gr vetten
– 29,0 gr eiwitten