Pompoen-rode linzen-kokossoep met garnalen

Spicy en herfstig en hartverwarmend deze soep. Ik durf zelfs te zeggen: de lekkerste soep die ik ooit maakte! Het recept ontstond (uiteraard….) toevallig: de koelkast was leeg op een pakje garnalen na, enkel nog een pompoen op de fruitschaal en ergens achter in de kelder een half zakje rode linzen. Oke. Dat ging het worden dus. Het recept vind je hieronder.

How to (voor 2 flinke kommen soep):
– Snij ca. 425 gr flespompoen in stukken, gewoon met schil en al, die wordt vanzelf zacht
– Doe de pompoen met 150 gr rode linzen in een flinke pan. Voeg water toe tot pompoen en linzen volledig onder staan.
– Kook zachtjes in ca. 20 min. gaar. Prik met een vork in de pompoenschil of deze ook zacht genoeg is
– Maak met behulp van een staafmixer een glad geheel van je soep.
– Roer 1/2 blikje (=200ml) kokosmelk light en 1 el ras el hanout kruiden door de soep.
– Voeg 100 gr voorgekookte Hollandse garnalen toe.
– Laat nog een paar minuutjes intrekken.
– Verdeel de soep over 2 kommen leg in beide kommen een flinke lepel kwark in het midden.
– Ver Ruk Ke Lijk

Voedingswaarden per portie (bj benadering):
– 485 kcal
– 70,8 gr koolhydraten
– 8,4 gr vetten
– 33,7 gr eiwitten